Nikšić: Lukavica, plac za etno-selo + snimljena podloga za projekat

SNIŽENO NA 87,500 €
Omiljeno

Pregled

  • 35,000 m2

Opis

U prilici smo da vam ponudimo jedinstvenu nekretninu sa velikim potencijalom. Riječ je o lokaciji za gradnju etno-sela sa snimljenom podlogom za projekat. Plac se nalazi na Lukavici koja predstavlja raj za ljubitelje prirode, kako iz Crne Gore, tako i iz inostranstva. Sve veći broj turista bira Nikšić kao destinaciju za odmor, a ne samo tranzit ka moru ili planinama. Zbog toga je pozicioniranje Lukavice na turističkoj mapi grada Nikšića izuzetno važno.

Na Lukavici se nalaze dva poznata jezera – Kapetanovo jezero i Manito jezero. Za nastanak prvog se vezuje legenda čiji su glavni akteri kapetan Mušović i vile. Naime, prema legendi, na ovom području je čuveni nikšićki kapetan Mušović imao katun i provodio dosta vremena. Na Lukavici, prema predanju, postoji onoliko izvora koliko ima dana u godini. Na njima bi se noću kupale vile, a pred zoru bi ih zatvarale. Jednom je izvor ostao otvoren i tako je prema legendi nastalo Kapetanovo jezero.

Ovaj kraj je idealan za sve ljubitelje prirode, pogotovo za planinare, ali i ljude koji uživaju u različitim sportovima. Lukavica postaje sinonim za off-road avanture i zbog toga ljudi koji imaju viziju treba da iskoriste ovu priliku. Plac ima 35.000m2 i moguća je kupovina po parcelama. Prema urbanističko-tehničkim uslovima, moguća je gradnja etno-sela na ovoj lokaciji. Trenutno postoji deficit smještajnih jedinica u blizini Kapetanovog jezera jer je potražnja i dalje veća od ponude. Na svega sat i petnaest minuta od Nikšića, asfaltnim putem dolazi se do Lukavice.

Prema UT, svaka smještajna jedinica mora imati kupatilo sa toaletnim čvorom, dnevni boravak, spavaće sobe i terasu koja predstavlja parterno uređenu površinu na parceli. Mogući prateći sadržaji: recepcija, info punkt sa prodajnim prostorom za suvenire, mape, knjige, uslužno ugostiteljski objekti (restoran, kafe-bar). Takođe, moguće je napraviti wellness/spa centar, prodavnice, radionice sa aktivnostima za upoznavanje nasljeđa i tradicije, edukacija o prirodi i njenom očuvanju, štala/tor/ergela (udaljena od smještajnih jedinica). Dozvoljeni su i prostori za seminare, sastanke i radionice kao i dječija igrališta.

Poštujući prirodne ljepote ovog kraja kao i zakonske okvire za gradnju, može se postići skladna cjelina i dodatno valorizovati postojeća turistička ponuda. Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati.

Grad:
Dio grada:
Država:
Država: Crna Gora
Open In Google Maps
ID nekretnine: 32486
Cijena: SNIŽENO NA 87,500 €
Veličina placa: 35,000 m2
Sobe: Nije dostupno
Structure Type: Nije dostupno
Floors No: Nije dostupno
Ostale karakteristike
Dozvoljena gradnja

Slične nekretnine

Prodaja
NIJE DOSTUPNO

Podgorica: Gorica, 64m2, 132.000€

132,000 €
Prodajemo dvoiposoban stan u Podgorici, u jednom od najljepših dijelova grada. Zgrada je s ...
2 1 64 m2details
Prodaja

Ekskluzivna prodaja: Podgorica, zgrada Krsta...

170,000 €
U mogućnosti smo da vam ponudimo jedinstvenu nekretninu na tržištu glavnog grada. Vojna zg ...
1 1 90 m2details
Prodaja

Nikšić: Poslovni prostor, uži centar, 150m2

SNIŽENO NA 127,000 €
Prodajemo poslovni prostor od 150m2 u užem centru Nikšića. Prostor se nalazi u zgradije no ...
2 150 m2details
Prodaja

Nikšić: Centar, 75m2, 97.000€

97,000 €
Na prodaju trosoban stan u centru Nikšića, na minut od hotela Onogošt. U neposrednom okruž ...
2 1 75 m2details

Compare Listings